OBVESTILO

Banka turističnih priložnosti Slovenije je ob svojem drugem rojstnem dnevu prešla v novo spletno okolje, ki skriva vrsto pridobitev:

- enostavnejši pregled vseh vrst pologov (ideje, energije, znanje, novice)
- možnost direktnega povezovanja z drugimi komitenti (več različnih stopenj)
- oddaja prošnje za presojo vaše ideje (izvajajo strokovnjaki inkubatorske mreže)
- možnost avtomatskega sporočanja o novostih

Vabljeni na www.BTPS.si, kjer se nahajajo tudi vsi pologi iz te strani, ki v prihodnje ne bo več ažurirana, saj jo nadomešča novi portal.


BTPS | pologi | english | novice | znanje | izboljšave | sejalec

PREDLOGI raziskav | PRETOK znanj | Kako gre BTPS?

Prva pomoč za vaše ideje | Pogosta vprašanja (FAQ)
Stran je namenjena znanju. Dobrodošli ste vsi, ki znanje s področja turizma iščete (>>objavljamo, kakšne raziskave ali informacije potrebujete) in dobrodošli ste vsi, ki tovrstno znanje (brez)plačno ponujate (>>objavljamo vaše vire). Denarno plačilo za raziskavo vsekakor ni edino plačilo; še posebej za mlade, obetavne, ki si nabirajo reference, zaradi katerih bo višje plačilo kasneje - logično. Ponujamo vam BTPS priložnost, da se dokažete! (Za dodatne informacije in dostop do celotnih objavljenih dokumentov pišite na BTPS@slovenia.info.)

OPOZORILO: Objavljene raziskave ne izražajo nujno stališča Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS) ali Slovenske turistične organizacije (STO); BTPS in STO ne odgovarjata za pravilnost podatkov, objavljenih s strani komitentov BTPS.

16. 6. 07

Vzhodnjaška modrost kot wellness priložnost

Avtorji: Saša ENCI, Sanja ILIĆ, Jana ŠRAMEL

Mentor: Marko GAMS, univ. dipl. ekon.

ŠOLSKI CENTER VELENJE, Poklicna in tehniška šola za storitvene dejavnosti

V raziskovalni nalogi na temo wellness in turizem želimo ugotoviti pomen wellness programov za prihodnji razvoj zdraviliškega turizma v Sloveniji in pomen storitev masaž iz Daljnega vzhoda v ponudbi wellness programov slovenskih naravnih zdravilišč.

Na podlagi informacij, zbranih s pomočjo anketnih vprašalnikov, naslovljenih na predstavnike slovenskih naravnih zdravilišč, literature, revij, spletnih strani in drugih razpoložljivih virov, želimo predstaviti trende, novosti, priložnosti in omejitvene dejavnike razvoja wellness programov in storitev masaž z Daljnega vzhoda. S tem bomo potrdili ali ovrgli naslednje hipoteze:

Wellness programi bodo v prihodnje imeli pomembnejšo vlogo v zdraviliškem turizmu Slovenije,
delež storitev masaž iz Daljnega Vzhoda v ponudbi wellness programov bo v prihodnje naraščal,
masaže z Daljnega Vzhoda vplivajo ugodno na fizično in duševno zdravje.

Potrditve ali zavrnitve posameznih hipotez so obrazložene v sklepu raziskovalne naloge.

V prvem delu naloge pišemo o stanju in možnostih zdraviliškega turizma v Sloveniji, skušamo opredeliti pojem wellness in razlike med zdraviliškim in wellness turizmom ter predstavljamo pomen wellnessa v turizmu s poudarkom na Sloveniji. Posebej izpostavljamo medicinski wellness in podajamo pregled ponudbe storitev wellnessa v slovenskih naravnih zdraviliščih.

Drugi del obsega pregled masaž z Daljnega vzhoda v ponudbi slovenskih naravnih zdravilišč. Podan je tudi anketni vprašalnik za wellness centre v termah, s pomočjo katerega smo želele izvedeti pomen in predvideno prihodnost masaž z Daljnega vzhoda.

V prilogi je podan slovarček osnovnih pojmov iz wellnessa in masažah z Daljnega vzhoda.

Za dostop do dokumenta pišite na BTPS @ slovenia.info

Poslano BTPS komitentki (št.računa r07048) na njeno zahtevo.

1 komentar:

mz pravi ...

Spoštovani, nad vašo raziskovalno nalogo sem navdušena, ker se tudi sama podajam v hotelirstvo, mi je ta naloga dala resnično širok pogled na wellness ponudbo. Žalosti me edinole dejstvo, da največja zdravilišča niso bila pripravljena sodelovati pri anketi. Zato pa bomo mi pri našem projektu z veseljem uporabili vaše delo v praksi. Le tako naprej.