OBVESTILO

Banka turističnih priložnosti Slovenije je ob svojem drugem rojstnem dnevu prešla v novo spletno okolje, ki skriva vrsto pridobitev:

- enostavnejši pregled vseh vrst pologov (ideje, energije, znanje, novice)
- možnost direktnega povezovanja z drugimi komitenti (več različnih stopenj)
- oddaja prošnje za presojo vaše ideje (izvajajo strokovnjaki inkubatorske mreže)
- možnost avtomatskega sporočanja o novostih

Vabljeni na www.BTPS.si, kjer se nahajajo tudi vsi pologi iz te strani, ki v prihodnje ne bo več ažurirana, saj jo nadomešča novi portal.


BTPS | pologi | english | novice | znanje | izboljšave | sejalec

PREDLOGI raziskav | PRETOK znanj | Kako gre BTPS?

Prva pomoč za vaše ideje | Pogosta vprašanja (FAQ)
Stran je namenjena znanju. Dobrodošli ste vsi, ki znanje s področja turizma iščete (>>objavljamo, kakšne raziskave ali informacije potrebujete) in dobrodošli ste vsi, ki tovrstno znanje (brez)plačno ponujate (>>objavljamo vaše vire). Denarno plačilo za raziskavo vsekakor ni edino plačilo; še posebej za mlade, obetavne, ki si nabirajo reference, zaradi katerih bo višje plačilo kasneje - logično. Ponujamo vam BTPS priložnost, da se dokažete! (Za dodatne informacije in dostop do celotnih objavljenih dokumentov pišite na BTPS@slovenia.info.)

OPOZORILO: Objavljene raziskave ne izražajo nujno stališča Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS) ali Slovenske turistične organizacije (STO); BTPS in STO ne odgovarjata za pravilnost podatkov, objavljenih s strani komitentov BTPS.

2. 4. 08

Z "vlačugo" skozi Kropo

Avtorice: Alenka Bone, Manca Luštrek, Urša Švegel

Mentorica: Marjana Pogačnik, prof.

Šola: Srednja gostinska in turistična šola Radovljica

Osnovni namen naše raziskovalne naloge je predstaviti Kropo kot še neizkoriščen turistični produkt v Sloveniji. Kropa je že sama po sebi zanimiva, njen turistični potencial pa je po našem mnenju zelo velik.

V nalogi se bomo posvetili razkrivanju ter odkrivanju tako znanih kot tudi še neznanih značilnosti ter jih skušali predstaviti na način, s katerim bo turizem v Kropi močno pridobil na pomenu. Na podlagi ankete, intervjujev ter drugih raziskav bomo razkrivali večstoletno fužinarsko tradicijo v slovenski zibelki kovaštva. Osredotočili se bomo na kovaško obrt ter kroparsko zgodovino, del katere so tudi vlačuge, sani, s katerimi so vozili rudo v dolino. Predstavili bomo tudi predloge, ki bi po našem mnenju obogatili turistično ponudbo Krope. Ker Kropa kot kraj še nima svojega spominka, se bomo posvetili tudi tej temi.

Cilj naše naloge je torej predstaviti Kropo kot kraj, ki v sebi skriva veliko zanimivega in privlačnega tako za domače kot tudi za tuje turiste. Vse to bi po našem mnenju vplivalo tudi na razvoj drugih gospodarskih panog, povečanje števila delovnih mest ter večjega pomena Krope v celotnem slovenskem turizmu.

V zaključku ugotavljamo, da ima tudi revno kovaško naselje bogato zgodovino, na kateri lahko gradimo še bogatejšo turistično ponudbo.

Za dostop do dokumenta pišite na BTPS@slovenia.info.

Ni komentarjev: